- Μουσείο, Λαογραφικό Απειράνθου (Νάξου)
- Το Λαογραφικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1966, στη μνήμη του αγωνιστή Ναξιώτη δικηγόρου Γιάννη Κατεινά. Επαναλειτούργησε το 1987, σε οίκημα που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Η συλλογή του περιέχει πάνω από χίλια αντικείμενα από την Απείρανθο, ανάμεσα στα οποία θα δείτε είδη χειροτεχνίας (υφαντά, δαντέλες, κεντήματα, φορεσιές), εργαλεία (βοσκού, ζευγά, εργάτη σμυρίδας) και είδη οικοσκευής.
Το μουσείο είναι οργανωμένο όπως και το παραδοσιακό απειρανθίτικο σπίτι, με το «μαερειό», δηλαδή την κουζίνα, εφοδιασμένο με την παρασιά (εστία), με την κάμαρα, τη σάλα, όπου βρίσκεται ο αργαλειός, που οι ντόπιοι τον ονομάζουν «κρεβαταριά», και την αυλή με την προστιάδα, το μέρος δηλαδή που οδηγεί προς την εστία του σπιτιού.
Άποψη του εσωτερικού του Λαογραφικού Μουσείου Απειράνθου· διακρίνονται οικιακά σκεύη.
Dictionary of Greek. 2013.